Här har vi samlat olika hemsidor för dig som vill fördjupa dig inom olika områden i ditt föräldraskap. Det kan handla om både olika föräldraråd och om hur du kan prata med barnet om svåra saker.
1177.se
1177 har mycket information på sin hemsida om barn och föräldraskap. De beskriver både barns utveckling och ger tips utifrån olika situationer. Nedan har vi samlat några sidor från 1177 med tips för föräldrar:
Barns utveckling i olika åldrar
1177 har samlat information om barns utveckling i olika åldrar på sin hemsida.
Läs mer om barns utveckling på 1177.se
När barn får utbrott
Denna text riktar sig till vuxna och handlar i första hand om barn mellan två och tolv år. Du får praktiska tips och råd om hur du kan tänka och göra för egen del och hur du kan hjälpa barnet.
Till sidan "När barn får utbrott" på 1177.se
Om syskonbråk
Du kan även läsa mer om syskonbråk på 1177. Att syskon bråkar är vanligt. Här får du som vuxen råd om hur du kan göra vid småtjafs, när bråken ökar och när det blir så svårt att barnen slåss eller när barnen blir väldigt elaka mot varandra. Du får också tips på hur du kan göra för att undvika eller minska på bråken.
"När syskon bråkar" på 1177.se
Adhd-center
Adhd-center har tagit fram tipsblad för att underlätta vardagen. Här hittar du tips för olika situationer för dig som är förälder, men också tips till bonusföräldrar och mor- och farföräldrar. Tipsbladen är för föräldrar till barn med adhd, men kan även hjälpa dig som är förälder till ett barn där en adhd-diagnos ännu inte finns.
Habilitering & Hälsas temasidor
Habiliteringens hemsida innehåller främst information om funktionsnedsättningar, men flera av tipsen på deras temasidor kan vara relevanta även för dig som har ett barn utan diagnos. Temasidorna innehåller exempelvis smarta lösningar som gör livet enklare.
Habilitering & Hälsas temasidor
Region Skånes hemsida BUP Skåne Online
På Region Skånes webbtjänst BUP Skåne Online finns många tips och föreläsningar samlade. Här hittar du både råd och tips för närstående och för dig som är under 18 år.
Till tipsen för närstående:
Tips och råd till närstående på BUP Skåne Online (skane.se)
Till tipsen för barn och unga:
Tips och råd till dig under 18 år på BUP Skåne Online (skane.se)
Rädda barnens råd och tips för föräldrar
Rädda barnen har samlat artiklar med tips från barnpsykologer och barnexperter kring olika områden.
Till "Råd och tips" för föräldrar på raddabarnen.se
Handboken "Tryggt föräldraskap"
Rädda barnen har även tagit fram en handbok för att hantera konflikter. I handboken "Tryggt föräldraskap" finns råd för att undvika bråk och för att hantera en konflikt så bra som möjligt.
Handboken finns på svenska, engelska, dari, arabiska, somaliska och ukrainska.
Till handboken "Tryggt föräldraskap" på raddabarnen.se
BRIS stöd och råd för vuxna
BRIS har samlat svar på frågor om olika områden för vuxna, exempelvis frågor om barn som mår dåligt och om familj och vardag.
Till "Stöd och råd" på bris.se
Barns liv på nätet
Webbplatsen Surfa Lugnt
Surfa Lugnt är en ideell förening som vill att alla barn och unga i Sverige, på jämlika villkor och i trygghet, ska kunna tillgodogöra sig allt det positiva som finns på internet. Surfa lugnt har samlat olika råd till dig som förälder.
surfalugnt.se
BRIS information "Så blir ditt barn trygg på nätet"
BRIS har samlat några råd för hur vuxna kan hjälpa sina barn att surfa säkert. De har även en handbok för nätföräldrar som du hittar via denna sida.
Till "Så blir ditt barn trygg på nätet" på bris.se
Mediemyndigheten
Mediemyndigheten har lagt upp föräldraguider om barns nätanvändning.
Till föräldraguiderna på mediemyndigheten.se